Foton av göteborg

Ikväll hade jag en fotokväll tillsammans med lite andra fotografer, vi var uppe på taket på Ullevigatan 19. Jag satsade mest på att ta foton för att göra panoraman. 

För bilden ovan så var jag lite besviken att Gothia towers skymmer Liseberg, men jag tycker nog det blev ganska bra ändå. Jag tog alla bilderna med min D750 och 24-70 f/2.8, jag använde lite blandad brännvidd men samtliga var inställda på f/2.8 med kameran på stativ. Det var ganska blåsigt så jag ville få så kort slutartid som möjligt för att minimera rörelseoskärpa av vibrationer men samtidigt använda ISO-100. I efterhand hade det nog blivit ännu bättre om jag höjt ISO något.

Här är en mer inzoomad variant:

gothia towers

 

Åt andra hållet ser man läppstiftet som såhär års har sin cirkulerande ljuskägla igång, denna bilden kallar jag ”Batman var är du?”

göteborg panorama 2

För att se hur jag gör panoraman av bilder kan du kika på denna guiden som jag skrivit tidigare: hur man gör panoramabilder

 

3 Comments

 1. Svara
  Madde 2014-12-21

  Tack för titten Sture!
  Det är vackert på Liseberg så här års, tyvärr har jag inte riktigt lärt mig hur kameran fungerar för att ta bra bilder i mörker, helst utan blixt :P Jag tänker gå en kurs om det dyker upp något :-)

 2. Svara
  Tommy 2014-12-21

  SV: Tack så mycket!

  Härliga foton!

 3. Svara
  Annster 2014-12-27

  Tack så mycket!
  Får önska dig detsamma :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *